Bij Wijngaard De Landman in Raalte gaat het er net even anders aan toe dan op andere wijngaarden. We verhuren onze druivenstokken aan particulieren en daarmee brengen we het wijn maken dichter bij de mensen. “Door mensen zelf te laten deelnemen, zit er niet alleen wijn in de fles, maar ook emotie.” 

 

 

Stöppelhaene is een Sallands Oogstfeest in Raalte en wordt jaarlijks gevierd tijdens het laatste volle week van augustus. Donderdag is de optocht en vrijdag de boerendag. Inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaags festival waar bekende artiesten optreden. Van oorsprong is Stöppelhaene een Oogstdankfeest.

 

 

Het is feest in Heino met de jaarlijkse Pompdagen. Met de Donderse markt, Oldtimer toertocht, Daggie Old Heino met oude ambachten en nog veel meer. In het Hof van Rakhorst zijn doorlopend verschillende activiteiten met op zijn   tijd goede live-muziek

 

 

                Elke twee jaar in maart organiseert de Stichting Manege De Luttenberg in de Luttenbergse manege                    een grote expositie onder de naam Tuinexpo Salland. Voor dit evenement worden de beide rijhallen                    van de manege en een tent door een groot aantal plaatselijke en regionale hoveniers omgetoverd tot                  prachtige modeltuinen.

 

 

Hier vindt u alle informatie over de bij de FAWBG aangesloten gilden, de overige wijn- en biergilden in Nederland zijn onder voorbehoud gepubliceerd. Deze informatie is bestemd als informatiebron voor allen die geïnteresseerd zijn in het zelf maken van wijn of likeur.